English (United States) Español (España) Svenska (Sverige) Suomi (Suomi)

Miksi valita Weekend™ hirsitalo?

Hirsi

Weekend™ hirsitalot valmistetaan pohjoisessa ilmanalassa hitaasti kasvaneesta männystä, jossa vuosirenkaat ovat tiheässä. Tällainen puu on kovaa ja kestävää.  
Yleensä, kun puu kuivaa, keskellä oleva sydän aiheuttaa siihen jännityksen, jonka vuoksi puu halkeaa. Weekend™ hirsitalojen hirret ovat sydänhalkaistuja, jolloin puuhun ei muodostu jännityksiä ja siten ei myöskään muodostu oleellisia kuivaushalkeamia
Kiilaponteilla varustettu sydänhalkaistu hirsi
Liimahirret on valmistettu kahdesta vastakkain asetetusta sydänhalkaistusta puoliskosta, jotka on liimattu yhteen. Tässäkin vaihtoehdossa hirteen ei muodostu halkeamia, koska kumpikin puolisko on sydänhalkaistu
kuva lamellihirrestä

Hirren liitos

Weekend™ hirsitalojen hirret liitetään yhteen kiilaponteilla, jolloin talosta tulee tiivis, kun hirret vedetään yhteen yli koko seinän korkeuden ulottuvilla kiristyspulteilla.
Weekend™ hirsitaloihin voidaan tehdä ns. siirretty hirsinurkka, joka estää tehokkaasti veden tunkeutumisen nurkasta sisään silloinkin, kun myrskyää ja vettä sataa lähes vaakasuorassa.
 
kuva nurkasta

Ovet

Ulko-ovet
Weekend™ hirsitalojen ulko-ovet ovat täysin valmiita, kuviopaneloituja, ja niissä on saranat, lukkorungot, lukkosylinterit ja antiikkimalliset kädensijat. Ovissa on polyuretaanieristys ja kumitiiviste karmia vasten. Ovet ovat suojakyllästettyjä.
Sisäovet
Weekend™ hirsitalojen sisäovet ovat talonpoikaistyylisiä, ne on lakattu ja niiden kädensijat ja avainkilvet ovat messinkiä.
Ovien lisäksi toimitus sisältää valmiit ovenpielilaudat.

Ikkunat

Weekend™ hirsitalojen ikkunat ovat täysin valmiita, suojakyllästettyjä ja heloitettuja ja niissä on messinkiset kädensijat. Lämpölasi pitää lämmön sisällä ja helpottaa ikkunanpesua. Ikkunanpuitteet tiivistetään karmia vasten kumitiivisteellä. Erikoistilauksesta toimitamme kiinteitä elementtilaseja, kattoikkunoita, ikkunaluukkuja ja tuuletusluukkuja sekä hyttysverkkoja.
Ikkunoiden lisäksi toimitus sisältää myös valmiit ikkunanpielilaudat. Jos rakennukseen kuuluu sisäportaat, Weekend™ hirsitalojen ovi- ja ikkunapakettiin sisältyy myös puusepän valmistamat portaat.

Lämpöseinärakenne

Weekend™ hirsitaloihin on mahdollista valita lämpöseinärakenne, joka tarkoittaa sitä, että hirsikehikon sisäpuolelle tulee lämpöeriste ja lämpöeristeen päälle hirsipaneeli (lämpöseinärakenne esitetään yksityiskohtaisesti rakennekuvissa). Tällainen hirsitalo saadaan helposti lämpimäksi kylmänäkin vuodenaikana.
Weekend™ hirsitalo on mahdollista saada myös ulkopuolisella lämmöneristyksellä, jolloin lämpöeriste tulee hirsikehikon ulkopuolelle ja lämpöeristeen ulkopuolelle tulee vuorilauta (lämpöseinärakenne esitetään yksityiskohtaisesti rakennekuvissa). Tätä ratkaisua on käytetty myös Weekend Housen Vaasan asuntomessujen 2008 suosikkitalossa Emmi.
Messustalo Emmi

Pakkaus ja varastointi

Weekend™ hirsitalojen puutavara säilytetään katetuissa ulkovarastoissa, jolloin puutavara on tasapainokosteudessa ulkoilman kanssa, mutta sateelta suojattuna.
 
kuva varastosta
Weekend™ hirsitalojen pakkaus suojaa puutavarapaketit ulkoiselta kosteudelta ja tiivistymiskosteudelta vesitiiviillä, ympäristöystävällisellä kierrätyspaperilla. Paketit sidotaan muovivanteella. Pakatut tuotteet säilytetään sateelta suojassa katetuissa varastotiloissa.

Pystytys

Weekend™ hirsitalojen seinät valmistetaan kokonaan hirrestä päätykolmiot ja sisäseinät mukaan lukien. Tämä nopeuttaa pystytystä huomattavasti, kun hirsikehikon pystytyksen yhteydessä muodostuvat sekä päätykolmiot että sisäseinät. Päätykolmiot on valmiiksi sahattu kattokulman mukaan ja kattovasojen paikat on valmiiksi työstetty.
Kaikki hirret on merkitty ja numeroitu. Jotta pystytys sujuisi mahdollisimman helposti ja edullisesti, Weekend™ hirsitalot toimitetaan mahdollisimman pitkälle esivalmistettuina – lautatavara on suurelta osilta määrämittaan katkottua ja osa materiaalista voi olla jo valmiiksi elementeiksi koottuna. Myös viimeistely on hyvin pitkälle tehty – esimerkiksi hirrestä tehdyt kaiteet on valmiiksi hiottu. Hintoja tarkastellessa on hyödyllistä tarkastella samalla toimitussisältöluetteloa - Weekend™ hirsitalot tehtaalla esivalmistettuine osineen helpottavat pystytysvaihetta ja antavat kauniin lopputuloksen.
Edellä on lyhyesti selostettu niitä seikkoja, joiden vuoksi Weekend™ hirsitalo on hyvä valinta. Yksityiskohtaisten rakenneratkaisuitten osalta pyydämme ottamaan yhteyttä lähimpään jälleenmyyjäämme tai henkilökuntaamme tehtaalla.